Nisjeprodukt frå Jøsneset

Morten Hetland

Morten Hetland

I haust blir det slakta 100 villsaulam og 14 jersey-kalvar frå garden til Silje Sværen på Jøsneset. På nabogarden tappar Jostein Hjorteland 7.000 liter eplemost kvart år.

Kjøtet frå garden til Øyvind Oaland og Silje Sværen blir selt som merkevara Buhagen. Buhagen er òg namnet på eplemosten som Jostein og Berit S. Hjorteland tappar på nabogarden.

– Me har eigentleg ein relativt liten mjølkekvote, og måtte difor spe på med noko anna. Det er ingenting i landbruket som blir til gull, så her må me skrapa saman det me kan, fortel Silje Sværen.

KJØT: Silje Sværen står bak kjøtproduksjonen til Buhagen. (Foto: Morten Hetland)
EPLEMOST: Jostein Hjorteland tappar Eplemost på garden sin. (Foto: Morten Hetland)

Dette var grunnen til at ho og mannen bygde opp eit produksjonslokale og starta opp Buhagen saman med naboane Jostein og Berit S. Hjorteland.

På produktlista til Buhagen finn ein mellom anna pinnakjøt, fenalår, fårikålkjøt og lammesteik av villsau, samt indrefilet, ytrefilet, entrecote, mørbrad og flatbiff av jersey-kalvar. Dessutan blir det tappa frisk og fyldig eplemost på flasker og kartong.

– I vår produksjon blir det ofte små volum av mange produkt. Eg trur ikkje me greier å konkurrera med dei store leverandørane, men det er heller ikkje noko mål. Dette gjer me mest for å behalda litt av verdiskapinga sjølv,fortel dei.

– God mat er heldigvis i vinden for tida. Me har våre trufaste kundar, og mange av dei handlar av oss meir som privatpersonar enn næringsdrivande. Då bør produkta absolutt vera bra, konkluderer Silje og Jostein.

Del:

Facebook
Twitter
E-post
Print
MAGASIN

Andre artiklar:

Building and Construction

Graving og transport som livsstil

Lars Gunnar Jansen (49) byrja sin yrkesaktive karriere for 33 år sidan. Han har drive med anleggsarbeid og kjørt lastebilar og gravemaskinar i meir enn halve livet. Jobben hans har blitt ein livsstil.

Les meir »
Community

Familieliv mellom fjell og fjord

Ruth-Iren (37), Anders (40) og dei tre barna deira trivst godt mellom fjell og fjord, på garden Sedberg i Årdal. Anders har jobb i heimbygda, medan Ruth-Iren pendlar til Tau.

Les meir »
Service

Lokalbank på stø kurs

Hjelmeland Sparebank viser stadig til gode resultat, og held samstundes fram arbeidet med å vera ein viktig bidragsytar i nærmiljøet.

Les meir »
Leisure

Drøymer om OL

Tomas Krasikovas (30) er blant dei fire beste fektarane i Noreg. – OL er ein stor draum for meg, seier Tomas til Mitt Hjelmeland.

Les meir »
Leisure

Vil bli trener på heltid

En ferietur til Norge resulterte i fulltidsjobb hos Sterling White Halibut og trenerverv i Hjelmeland Idrettslag. Nå har Marcin Wodka (31) ambisjoner om å bli fotballtrener på heltid.

Les meir »
Food and Drink

Nisjeprodukt frå Jøsneset

I haust blir det slakta 100 villsaulam og 14 jersey-kalvar frå garden til Silje Sværen på Jøsneset. På nabogarden tappar Jostein Hjorteland 7.000 liter eplemost kvart år.

Les meir »