Spesialitet-merket tildelt Mikals Laks

Under den internasjonale mat- og reiselivsmessa Grüne Woche i Berlin ble Spesialitet-merket for unik smak tildelt lakserøykeriet Mikals Laks.

Under åpningen av Norge sin stand fredag 17. januar ble Spesialitet-merket overrakt av landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, skriver stiftelsen Matmerk på sin hjemmeside.

– Spesialitet-merket er et kvalitetsmerke som gis til produkter som oppfyller fastsatte krav for råvare, produksjonsmetode og/eller resept. Produktet skal ha en unik smaksopplevelse. Mikals Laks er stolt over å ha Spesialitet-merket, kommenterer daglig leder Astrid Fossaa Viga til Mitt Hjelmeland.

Matmerk ble opprettet av Landbruks- og matdepartementet i 2007, og skal bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskapning i norsk matproduksjon. Ett av ansvarsområdene for stiftelsen er Spesialitet-merket, som skal vise vei til den unike smaken.

LAKSERØYKAR: Mikal O. Viga kontrollerer eit nytt parti med røykte lakseskiver. (Foto: Morten Hetland

– Dette er en røkt laks av høy kvalitet etter tradisjonsrik oppskrift og metode. Mikals Laks har full sporbarhet fra egg til ferdig foredlet vare, og det er en helhetlig tankegang som borger for kvalitet, sier Nina Sundqvist, direktør i Matmerk.

Matmerks fagutvalg, som ledes av Lars Sponheim, sier i sin begrunnelse for tildelingen at Einerrøkt laks fra Mikals Laks har en moden og god smak, konsistensen er fast og spenstig og fargen er frisk.

Det familieeide røykeriet produserer røykt og gravet laks av høy kvalitet. I tillegg til innenlandsmarked, selger Mikals Laks produkter til kunder over hele verden, og har nå en årlig omsetning på 15 millioner kroner.

Del:

Facebook
Twitter
E-post
Print
MAGASIN

Andre artiklar:

Hiking

Segnomsuste Tverrgjøvle

Me er heldigvis rikt velsigna med flotte og interessante turmål i vår del av landet. Når ein får spørsmål om å velja seg ein tur, ja, så er utvalet stort.

Les meir »
Leisure

Vil bli trener på heltid

En ferietur til Norge resulterte i fulltidsjobb hos Sterling White Halibut og trenerverv i Hjelmeland Idrettslag. Nå har Marcin Wodka (31) ambisjoner om å bli fotballtrener på heltid.

Les meir »
Transportation

Att og fram i 50 år

MF «Jøsenfjord-ferjen» var det siste som mangla for å kunna opna Ryfylkevegen mellom Sandnes og Sand i 1965. I 50 år har ferjene skyssa bilar og passasjerar trygt over fjorden.

Les meir »
Service

Frå pelsdyrbønder til glamorøs reiselivssatsing

For over fire år sidan annonserte Solberg-regjeringa eit forbod mot pelsdyrhald. Pelsdyrbøndene ventar framleis på erstatning, men Reidar (64) og Sissel (58) Helgesen er allereie på god veg inn i ei framtidsretta reiselivssatsing på småbruket Hetlevik på Randøy.

Les meir »
Transportation

Vegarbeidar i medgang og motgang

Kjell Johan Vigane (60) har arbeidd på og langs vegane i Ryfylke i snart
40 år. I medgang og motgang har han gjort sitt beste for å sikra trafikantane trygge og kjørbare vegar.

Les meir »
Building and Construction

Graving og transport som livsstil

Lars Gunnar Jansen (49) byrja sin yrkesaktive karriere for 33 år sidan. Han har drive med anleggsarbeid og kjørt lastebilar og gravemaskinar i meir enn halve livet. Jobben hans har blitt ein livsstil.

Les meir »