Spesialitet-merket tildelt Mikals Laks

LAKSERØYKAR: Mikal O. Viga kontrollerer eit nytt parti med røykte lakseskiver. (Foto: Morten Hetland)
LAKSERØYKAR: Mikal O. Viga kontrollerer eit nytt parti med røykte lakseskiver. (Foto: Morten Hetland

Under den internasjonale mat- og reiselivsmessa Grüne Woche i Berlin ble Spesialitet-merket for unik smak tildelt lakserøykeriet Mikals Laks.

Under åpningen av Norge sin stand fredag 17. januar ble Spesialitet-merket overrakt av landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, skriver stiftelsen Matmerk på sin hjemmeside.

– Spesialitet-merket er et kvalitetsmerke som gis til produkter som oppfyller fastsatte krav for råvare, produksjonsmetode og/eller resept. Produktet skal ha en unik smaksopplevelse. Mikals Laks er stolt over å ha Spesialitet-merket, kommenterer daglig leder Astrid Fossaa Viga til Mitt Hjelmeland.

Matmerk ble opprettet av Landbruks- og matdepartementet i 2007, og skal bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskapning i norsk matproduksjon. Ett av ansvarsområdene for stiftelsen er Spesialitet-merket, som skal vise vei til den unike smaken.

– Dette er en røkt laks av høy kvalitet etter tradisjonsrik oppskrift og metode. Mikals Laks har full sporbarhet fra egg til ferdig foredlet vare, og det er en helhetlig tankegang som borger for kvalitet, sier Nina Sundqvist, direktør i Matmerk.

Matmerks fagutvalg, som ledes av Lars Sponheim, sier i sin begrunnelse for tildelingen at Einerrøkt laks fra Mikals Laks har en moden og god smak, konsistensen er fast og spenstig og fargen er frisk.

Det familieeide røykeriet produserer røykt og gravet laks av høy kvalitet. I tillegg til innenlandsmarked, selger Mikals Laks produkter til kunder over hele verden, og har nå en årlig omsetning på 15 millioner kroner.

Kommentarer

mood_bad
  • Ingen vurderingar.
  • Skriv ein kommentar
    error: Content is protected !!