Spesialitet-merket tildelt Mikals Laks

Under den internasjonale mat- og reiselivsmessa Grüne Woche i Berlin ble Spesialitet-merket for unik smak tildelt lakserøykeriet Mikals Laks.

Under åpningen av Norge sin stand fredag 17. januar ble Spesialitet-merket overrakt av landbruks- og matminister Sylvi Listhaug, skriver stiftelsen Matmerk på sin hjemmeside.

– Spesialitet-merket er et kvalitetsmerke som gis til produkter som oppfyller fastsatte krav for råvare, produksjonsmetode og/eller resept. Produktet skal ha en unik smaksopplevelse. Mikals Laks er stolt over å ha Spesialitet-merket, kommenterer daglig leder Astrid Fossaa Viga til Mitt Hjelmeland.

Matmerk ble opprettet av Landbruks- og matdepartementet i 2007, og skal bidra til økt mangfold, kvalitet og verdiskapning i norsk matproduksjon. Ett av ansvarsområdene for stiftelsen er Spesialitet-merket, som skal vise vei til den unike smaken.

LAKSERØYKAR: Mikal O. Viga kontrollerer eit nytt parti med røykte lakseskiver. (Foto: Morten Hetland

– Dette er en røkt laks av høy kvalitet etter tradisjonsrik oppskrift og metode. Mikals Laks har full sporbarhet fra egg til ferdig foredlet vare, og det er en helhetlig tankegang som borger for kvalitet, sier Nina Sundqvist, direktør i Matmerk.

Matmerks fagutvalg, som ledes av Lars Sponheim, sier i sin begrunnelse for tildelingen at Einerrøkt laks fra Mikals Laks har en moden og god smak, konsistensen er fast og spenstig og fargen er frisk.

Det familieeide røykeriet produserer røykt og gravet laks av høy kvalitet. I tillegg til innenlandsmarked, selger Mikals Laks produkter til kunder over hele verden, og har nå en årlig omsetning på 15 millioner kroner.

Del:

Facebook
Twitter
E-post
Print
 • No comments yet.
 • Add a comment
  MAGASIN

  Andre artiklar:

  Building and Construction

  Graving og transport som livsstil

  Lars Gunnar Jansen (49) byrja sin yrkesaktive karriere for 33 år sidan. Han har drive med anleggsarbeid og kjørt lastebilar og gravemaskinar i meir enn halve livet. Jobben hans har blitt ein livsstil.

  Les meir »
  Transportation

  Att og fram i 50 år

  MF «Jøsenfjord-ferjen» var det siste som mangla for å kunna opna Ryfylkevegen mellom Sandnes og Sand i 1965. I 50 år har ferjene skyssa bilar og passasjerar trygt over fjorden.

  Les meir »
  Community

  Bygde husdraumen på Hjelmeland

  Då Espen Bomark (30) frå Bråstein i Sandnes blei kjent med Natalie Jansen (27), hadde han ingen plan om å busetja seg i heimbygda hennar. Nå har dei blitt foreldre til to gutar, og bygd seg ein husdraum i sentrum av Hjelmeland.

  Les meir »
  Leisure

  – Eg vil gjera ein forskjell

  Mange vaksne seier at dagens ungdom er late. Det er ikkje heilt sant. Lars Martin Riskedal (17) er ein av mange ungdommar som engasjerer seg i frivillig arbeid.

  Les meir »